Conditiezwemmen

Bij de Watervrienden Rotterdam waren een aantal jaar geleden diverse kinderen die na zwemvaardigheid 3 nog verder wilde met zwemmen. Heel vroeger was er de mogelijkheid deel te nemen aan wedstrijden en de bijbehorende zwemtrainingen. De huidige vereniging is veel te klein voor een wedstrijdploeg, dus is toen besloten om te gaan trainen om de conditie te vergroten.

Om toch een doel te hebben buiten het vergroten van de conditie, doen we inmiddels al een aantal jaren mee met het Brevetzwemmen bij de Watervrienden Lisse.
Dit zijn officiƫle wedstrijden met alle regels die daarbij horen (goede zwemslagen, niet te snel starten en de juiste keerpunten maken). Het doel hierbij is niet winnen van de overige zwemmers, maar van de klok. Er zijn 5 brevetten, waarbij de afstand steeds langer wordt en de tijd om deze af te leggen steeds korter !

In 2019 hebben we voor het eerst meegedaan met banenzwemmen voor Sophia (https://www.sportenvoorsophia.nl/team/watervrienden-rotterdam), waarbij het doel was zo veel mogelijk banen te zwemmen als team.
Ook doen een aantal van onze zwemmers mee met de jaarlijkse Overschie Bruggenzwem (https://www.brouw.org/unltd-sport/)

Conditiezwemmen bij de Watervrienden Rotterdam is niet alleen baantjes zwemmen!

Neem contact met ons op en kom een keer meezwemmen!